OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 23.04.2024.
Vijesti

Danas predstavljamo: Konjička udruga

Velika Pisanica

Konjička udruga Koni gizdavi osnovana je krajem 2006. godine na inicijativu nekolicine entuzijasta, zaljubljenika u konje, konjički sport i zaštitu prirode. Osnivanju konjičke udruge pridonijela je općina kao i ostale udruge iz Velike Pisanice.  Rezultati članova Konjičke udruge Konji gizdavi iz Velike Pisanice nikada nisu bili bolji nego u proteklih nekoliko godina. Veliki uspon udruge započeo je još 2006. godine kada je predsjednik iste, Vladimir Vlajinić, osvojio prvo mjesto na utrci u daljinskom jahanju na Petrovom vrhu kraj Daruvara na kobili Eden Bitter Oak. Uz naporan rad i organizaciju mnogih utakmica u daljinskom jahanju, neke od bitnijih u bližoj prošlosti su: Prvenstvo Hrvatske za mlade konje u Kukavici, Velika Pisanica 26.9.2015., 23.7.2016., Balkansko prvenstvo u daljinskom jahanju 08.10.2016., u suradnji sa Konjičkim savezom Bjelovarsko- bilogorske županije, te svake godine organiziramo utakmicu Županijske lige što je prilika da pokažemo ljepote našeg krajolika. To je utrka u kojoj mogu sudjelovati i manje iskusni natjecatelji bez položene natjecateljske licence, ali uz položenu jahaču dozvolu. Daljnji niz uspješnih rezultata krenuo je od sezone u 2014. godini kada su Domagoj Stančec i kobila Gidran XXIV-90 Hajnalka nastupili na svakoj utakmici u Croatia cup-u te osvojili isti, te osvojili prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u daljinskom jahanju u konkurenciji juniora. Godine 2015. naša članica Petra Špehar na kobili Chloe započela je natjecanje te je na svakoj utrci na kojoj je nastupila bila u plasmanu ( 3 druga i 1 treće mjesto). Sezona 2016. godine bila je najuspješnija za klub jer je Petra Špehar na Chloe osvojila prvo mjesto u ukupnom poretku Croatia cup-a a Vladimir Vlajinić drugo mjesto na kobili Gidran XXIV- Hajnalka. I ove godine krenuli smo uspješno i u dva do sada održana kola u kojima smo nastupili osvojili smo prva mjesta nastupima Vladimira i Hajnalke u Bilju i Đurđevcu na utakmicama CEN 1*, najveće duljine. Naporno treniramo, radimo, i trudimo se ostvariti što bolje rezultate i uvijek želimo više i više, jer gdje god se pojavimo, svi znaju tko je ekipa Konjičke udruge Konji gizdavi Velika Pisanica te što sve možemo, jer gdje se pojavimo uvijek kući nosimo pehar. Svake godine sudjelujemo na danima općine te održavamo i dane otvorenih vrata gdje se u jahanju mogu okušati svi, a pogotovo naši najmlađi. Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez naše općine koja od početka podržava rad udruge na razne načine a najviše financijski. Petra Špehar, Vladimir Vlajinić, Dario Mikacinić, Iva Špehar, Luka Horvat i Domagoj Stančec šalju vam pozdrave te se nadamo ostvarenju još mnogih odličnih rezultata!  Pratite nas i na Facebooku i Instagramu.
Pozivamo sve ljubitelje konja, konjičkog sporta i prirode da se pridruže radu udruge.
Kontakt:
Konjička udruga “Konji gizdavi” Velika Pisanica
Trg hrvatskih branitelja 3
43 271 Velika Pisanica
E-mail: .
Vladimir Vlajinić
098 98 788 197

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK