OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 23.04.2024.
Vijesti

Aktivnosti EU projekta METMONIC na području Općine Velika Pisanica

Velika Pisanica

Općina Velika Pisanica i Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) surađuju na „Projektu modernizacije meteorološke motriteljske mreže u RH – METMONIC“ koji se financira iz strukturnih fondova EU. DHMZ, nositelj projekta, provodi modernizaciju meteorološke motriteljske mreže što uključuje automatizaciju ili modernizaciju postojećih ili postavljanje novih postaja, te je u tu svrhu potrebno osigurati zemljišta/lokacije za smještaj takvih postaja. Svrha projekta je unaprjeđenje praćenja vremena, klime i klimatskih promjena kao podrška sustavima prilagodbe na klimatske promjene i djelovanja u slučaju prirodnih nepogoda. Analiza trenutnog stanja pokazala je da postoji velika potreba za povećanje dostupnosti mjerenih podataka klimatskih varijabli i analiza klimatskih prilika za potrebe gospodarstva i javnih djelatnosti. Cilj projekta je uspostava suvremenog sustava automatskih prizemnih meteoroloških postaja, meteorološko-oceanografskih plutača i daljinskih sustava mjerenja atmosfere, uključivši sustav meteoroloških radara kako bi se osigurali sljedivi, reprezentativni, visokokvalitetni, pouzdani i pravovremeni podaci o stanju atmosfere i mora na čitavom području Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost: 343.914.506,50 kn EU sufinanciranje: 85 % prihvatljivih troškova Europski fond za regionalni razvoj (EFRR) Nacionalna komponenta 15 % prihvatljivih troškova : Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU). Trajanje: 1. listopad 2017. – 30. rujan 2021. Korisnik: Državni hidrometeorološki zavod. Upravljačko tijelo: Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Posrednička tijela: PT1: Ministarstvo zaštite okoliša i energetike. PT2: Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
Općina Velika Pisanica predložila je nekoliko lokacija na području općine koje su predstavnici DHMZ-a i komunalni redar obišli te odabrali čak dvije lokacije za postavljanje automatske meteorološke postaje, a to su pravoslavno groblje u Velikoj Pisanici te nogometno igralište u Ribnjačkoj. Projekt izgradnje meteoroloških postaja trebao bi biti proveden kroz godinu dana. Za stanovnike naše općine bitno je da će im izmjereni podaci s tih postaja biti javno dostupni te će moći u svakom trenutku pregledati klimatološke podatke iz svoje općine.

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK