OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 15.11.2019.
Vijesti

60-ta obljetnica rada Osnovne škole Velika Pisanica

Velika Pisanica

U petak, 31. svibnja 2019. godine obilježena je 60. obljetnica rada OŠ Velika Pisanica.  Kulturni program započeo je u Društvenom domu u 8.00 sati i tom prigodom predstavili su se učenici sa svojim dramskim, pjevačkim i plesnim točkama koje su pripremili njihovi učitelji. OŠ Velika Pisanica nagradila je i pohvalila brojne učenike i njihove mentore za sudjelovanja na školskim, županijskim i državnim natjecanjima, a priznanja i poklone uručila je ravnateljica Ivana Haić. Tom prilikom nagrađeni su:
Lorena Pajdlin za sudjelovanje na Županijskoj smotri LiDraNo te 2. mjesto na županijskom Natjecanju iz povijesti mentorice Nataša Saraja i Maja Car, Paola Cvetko, najčitateljica škole, Danijel Šikač i Borna Kočiš, za 1. i 3. mjesto na natjecanju Spelling ELF, mentorica Nikolina Beljan, Lana Kočiš, za 1. mjesto na županijskom Natjecanju iz geografije, mentorica Maja Car, Katarina Car, za 3. mjesto na županijskom Natjecanju iz geografije, mentorica Ivana Mihalinec Biškup, učenici: Filip Perdedaj, Valentina Cocut, Nataša Đurđević, Ines Lalić, Jelena Bota i Mihael Dončević za 1.mjesto na kreativnom informatičkom natječaju Generacija Next, mentor Ivana Piria, Ines Lalić, Divamaria Poljan, Jelena Bota i Valentina Cocut, za sudjelovanje na državnom Natjecanju u Krosu, mentorica Biljana Novković, Ines Lalić, Divamaria Poljan, Jelena Bota, Valentina Cocut, Iva Halar, Lorena Lebinac, Lucija Stojčević i Nataša Đurđević, za osvojeno 3. mjesto na županijskom Natjecanju u košarci za učenice 5. i 6.-og razreda, Marko Kolarić, Lana Kočiš, Adrian Hadžija, Helena Jozukić za 1. mjesto na županijskom Natjecanju Sigurno u prometu te sudjelovanje na državnom Natjecanju, mentor Viktor Breškić. Općina Velika Pisanica nagradila je 6-ero učenika koji su sudjelovali na državnim natjecanjima novčanom nagradom od 500,00 kn po učeniku, a načelnik Fredi Pali je učenicima uručio nagrade.
U 9.30 sati započele su sportske igre učenika i učitelja na školskim igralištima po sljedećim kategorijama:
Nogomet za učenike 5. i 6. - ih razreda predmetne nastave (dječaci)
Odbojka za učenike 7. i 8. - ih razreda (gosti su bili učenici iz OŠ Ivan vitez Trnski Nova Rača)
Graničar za učenike 3. i 4. razreda
Sportske igre spretnosti za učenike 1. i 2. razreda
Povodom Dana škole postavljena je izložba učeničkih radova učenika 7.-ih razreda koji su nastali na radionici Mala škola dizajna u suradnji s Ministarstvom kulture i Hrvatskim dizajnerskim društvom. Radionicu je vodila poznata dizajnerica Ada Kezić u sklopu projekta ‘‘Ruksak pun kulture’‘. Izložba je postavljena u školskoj knjižnici.
Projekt 60. Obljetnice rada OŠ Velika Pisanica financiralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Općina Velika Pisanica. U sklopu navedenoga, podijeljeni su sukulenti i cvjetne biljke u teglicama te je otvoren suhi vrt u školi.

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza