OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 18.09.2018.
Vijesti

Program povodom Dana općine i Župne

Velika Pisanica

Dragi mještani,
zadovoljstvo nam je pozvati Vas da prisustvujete manifestaciji

25. DANI OPĆINE VELIKA PISANICA I 109. OBLJETNICA ŽUPE PRESVETOG SRCA ISUSOVA
Program:
8. lipnja 2018. (petak)
11:00 sati Sveta Misa (Župna crkva Presvetog Srca Isusova)
12:00 sati Polaganje vijenaca na Spomen obilježju hrvatskim braniteljima (Trg hrvatskih branitelja 3)

Poziv na koncert Bosutskih bećara

Velika Pisanica

Povodom Dana općine i Župe pozivaju se svi zainteresirani na koncert grupe Bosutski bećari koji će se održati u nedjelju 10. lipnja s početkom u 21:00 sat u šatoru pokraj općinske zgrade. Ulaz je besplatan !!!

Javni uvid u prijedlog Programa raspolaganja zemljištem

prodaja zemljista

Temeljem članka 29. stav. 6. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (NN broj 20/18) i članka 48. Statuta Općine Velika Pisanica (Službeni glasnik Općine Velika Pisanica, broj 5/18) Općinski načelnik Općine Velika Pisanica daje sljedeću

OBAVIJEST
o početku javnog uvida u prijedlog
Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države

Prijedlog Programa…

Sve boje središnjeg parka

Velika Pisanica

U središnjem parku u Velikoj Pisanici trenutno su u punom cvatu cvjetne gredice puzajućih ruža pokrivačica tla i ruža stablašica. Pozivamo sve koji su u prolazi da zastanu i uživaju u raskoši mirisa i boja. Također, zahvaljujemo svima koji se sa dužnom pažnjom odnose prema okolišu, ne uništavaju komunalnu opremu, ne bacaju smeće i ne uništavaju bilje.

Sufinanciranje usluga dječjeg vrtića

Velika Pisanica

Općinsko vijeće Općine Velika Pisanica na 7. sjednici održanoj dana 15. svibnja 2018. godine donijelo je Odluku o sufinanciranju troškova boravka djece sa područja općine Velika Pisanica u dječjim vrtićima. Općina Velika Pisanica sufinancirat će troškove boravka djece rane i predškolske dobi s područja općine Velika Pisanica u dječjim vrtićima u iznosu od 500,00 kuna mjesečno po…

Sufinanciranje konzultantskih usluge za poljoprivrednike u 2018. godini

Velika Pisanica

U Proračunu Općine Velika Pisanica za 2018. godinu osigurana su sredstva za sufinanciranje konzultantskih usluga za pripremu projekata za financiranje iz fondova Europske unije ili natječaja koje raspisuju ministarstva RH. Sufinanciranje se odobrava za dokumentirane troškove pripreme projekata povezanih s primarnom poljoprivrednom proizvodnjom za financiranje iz fondova Europske unije ili putem…

Poziv za zapošljavanje u sklopu programa Javnih radova

Velika Pisanica

Općina Velika Pisanica u suradnji sa Hrvatskih zavodom za zapošljavanje raspisala je natječaj za deset (10) djelatnika u javnim radovima u sklopu programa „Revitalizacija javnih površina na području Općine Velika Pisanica“.
Pozivamo sve zainteresirane kandidate koji ispunjavaju uvjete Zavoda za zapošljavanje za javni rad da podnesu pisanu zamolbu u Općinu Velika Pisanica, Trg hrvatskih…

Dani otvorenih vrata školskog vrta Osnovne škole

Velika Pisanica

U sklopu obilježavanja Dana škole,  Osnovna škola Velika Pisanica organizira Dane otvorenih vrata školskog vrta i to u razdoblju od 25. svibnja do 01. lipnja 2018. godine. Svi zainteresirani mogu tijekom dana u navedenom razdoblju od 08.00 do 18.00 sati prošetati školskim vrtom, pogledati cvjetne gredice božura, perunika i ostalog mahom tradicijskog cvijeća. Također, mogu uživati…

Obavijest o provođenju proljetne deratizacije

prodaja zemljista

U cilju provođenja preventivno sanitarnih mjera zaštite ljudi, privrednih dobara i objekata poduzeće Škarda-sanitarna zaštita d.o.o. provest će deratizaciju u sljedećem vremenskom periodu i naseljima:
28. svibnja 2018. - BABINAC, RIBNJAČKA, NOVA PISANICA
29. svibnja 2018. - VELIKA PISANICA, POLUM I ČAĐAVAC
30. svibnja 2018. VELIKA PISANICA, BEDENIČKA I BAČKOVICA

Suradnja sa Vladom Republike Mađarske

Zajednica mađara Pisanica

Općina Velika Pisanica potpisala je Sporazum o suradnji sa Forumom mađarskih prosvjetnih djelatnika u Hrvatskoj čija svrha je doprinos očuvanju jezika, kulture i identiteta pripadnika mađarske manjine koji žive na području općine Velika Pisanica.
U svrhu postizanja navedenog cilja, kroz realizaciju projekta mađarske Vlade – Projekt razvoja vrtića u Karpatskom bazen izgradit će…

Stranica 3 od 121 |  <  1 2 3 4 5 >  Zadnji »
FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Lokalna akcijska grupa Sjeverna Bilogora