OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 16.10.2017.
Vijesti

Poziv na besplatan tečaj engleskog jezika

Velika Pisanica

Odjel za humanitarnu djelatnost Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske i ove godine organizira učenje stranih jezika (engleski jezik) za djecu i unuke hrvatskih branitelja, a škole će biti organizirane u tri županije:
- Bjelovarsko-bilogorskoj,
- Šibensko-kninskoj i
- Splitsko-dalmatinskoj.
U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji škola stranih…

Sastanak UDVDR RH Ogranak Velika Pisanica

Velika Pisanica

Dana 1. kolovoza 2017. s početkom u 20,00 sati, u Centru udruga općine Velika Pisanica, održan je sastanak Središnjeg odbora UDVDR RH, Ogranak Velika Pisanica. Sastanku su nazočili: Mario Šimić (predsjednik), Dražen Nakani (dopredsjednik), Miroslav Tutić (tajnik), Fredi Pali (član) i Elemir Bereš (član).

Dnevni red:
1. Izvješće predsjednika o radu Ogranka od izborne Skupštine

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

Velika Pisanica

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj datum 1995. Hrvatska vojska je između ostalih oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja. Više o navedenoj akciji možete pročitati klikom na slijedeći link: http://hr.wikipedia.org/wiki/Dan_pobjede_i_domovinske_zahvalnosti,_Dan_hrvatskih_branitelja

Predstavljanje u sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta

Velika Pisanica

U sklopu manifestacije Bjelovarsko kulturno ljeto 2017., u četvrtak 13. srpnja u središnjem parku u Bjelovaru održano je putopisno predavanje Boje Bilogore - Antonija i gosti. Iznimno zanimljivo i posjećeno predavanje održala je Antonija Putić, producentica, spisateljica, redateljica, fotografkinja, putopisac, kroničarka.. jednom riječju građanin svijeta…  Iako poznata po svojim…

Poziv humanitarne udruge “Anđeli za anđele”

Velika Pisanica

DRAGI MJEŠTANI, HUMANITARNA UDRUGA „ANĐELI ZA ANĐELE“ ORGANIZIRA PODJELU ODJEĆE, OBUĆE I HIGIJENSKIH POTREPŠTINA KOJA ĆE SE ODRŽATI DANA 15. SRPNJA 2017. GODINE (SUBOTA) OD 14.00-16.00 SATI U DRUŠTVENOM DOMU U VELIKOJ PISANICI !

Natjecanje orača

Velika Pisanica

Priznanje za transparentnost

Velika Pisanica

Institut za javne financije proveo je istraživanje: ” Proračunska transparentnost županija, gradova i općina”. Istraživanje je provedeno u razdoblju studeni 2016. - ožujak 2017. Istraživanjem su obuhvaćene sve županije, svi gradovi i sve općine u Republici Hrvatskoj i to ukupno 575 jedinica lokalne, područne i regionalne samouprave. 
Općina Velika Pisanica prema…

Servisne obavijesti:  INA d.d. i Savjetodavna služba BBŽ

prodaja zemljista

Obavijest Ina d.d. - 3D seizmička mjerenja:
Obavijest_za_stanovnike_naselja_Ribnjačka_-_Ina_d.d_._.docx
Obavijest o preuzimanju poljoprivredne ambalaže - Savjetodavna služba BBŽ:
Obavijest_o_povratu_poljoprivredne_ambalaže_-_Savjetodavna_služba.doc

Otvorena zgrada Centra udruga

Velika Pisanica

Općina Velika Pisanica u proteklih nekoliko godina intenzivno radi na projektu pod nazivom „Stvaranje pretpostavki za razvoj civilnog društva na ruralnom području“. Cilj projekta je omogućiti dinamičniji razvoj civilnog, a samim time i društvenog života naše ruralne zajednice kroz osiguranje prostornih kapaciteta za smještaj udruga na jednom mjestu. Naime, zgradu u vlasništvu Općine…

Završena energetska obnova zgrade Doma zdravlja

Velika Pisanica

Završena je energetska obnova zgrade Doma zdravlja, obnovom je zamjenjena vanjska stolarija, postavljana energetski efikasna vanjska ovojnica te je u potpunosti zamjenjeno krovište zgrade.  Ukupna vrijednost investicije iznosi 298 000 kn, a osim sredstvima iz općinskog proračuna financira se i sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Eu i to u iznosu od 100 000 kn, a u sklopu…

Stranica 3 od 112 |  <  1 2 3 4 5 >  Zadnji »
FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Lokalna akcijska grupa Sjeverna Bilogora