OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 23.04.2024.
Zadnje vijesti

Sjednica središnjeg odbora UDVDR RH - Ogranak Velika Pisanica

Velika Pisanica

Dana 18. listopada 2017. s početkom u 19,00 sati, u Centru udruga općine Velika Pisanica, održana je 2. sjednica Središnjeg odbora UDVDR RH, Ogranak Velika Pisanica. Sjednici su nazočili: Mario Šimić (predsjednik), Dražen Nakani (dopredsjednik), Miroslav Tutić (tajnik) i Fredi Pali (član).
Odsutni: Elemir Bereš (član)
Dnevni red:
1. Usvajanje zapisnika s 1. sjednice Središnjeg odbora
2. Izvješće predsjednika o radu Ogranka od zadnje sjednice
3. Priprema…

Bespovratna sredsta Ministarsva regionalnog razvoja i fondova EU za obnovu Mađarskog doma

Općina Velika Pisanica, Zajednica Mađara Pisanica i Reformirana kršćanska kalvinska crkva partnerski su zapoečli realizaciju uređenja društvenog doma, mještanima pozntog kao Mađarski dom.  Navedni dom u vlasništvu je Reformirane kršćanske kalvisnke crkve u Hrvatskoj, a koristi ga Zajednica Mađara Pisanica i njihovih više od 140 članova za svoje redovne aktivnosti. Projekt obnove doma financijski podržava Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i to nakon…

Održana manifestacija: “Pokažimo bogatstvo nacionalnih manjina”

Velika Pisanica

U organizaciji Zajednice Mađara Pisanica 14. listopada 2017. godine održana je manifestacija “Pokažimo bogatstvo nacionalnih manjina”. Budući da na području općine Velika Pisanica prema zadnjem popisu stanovništva živi 12,97% pripadnika srpske nacionalne manjine, 8,20% albanske nacionalne manjine te 4,60% mađarske nacionalne manjine želja nam je bila okupiti pripadnike nacionalnih manjina te prezentirati njihovu kulturu i rad istaknula je predsjednica Zajednice Mađara Pisanica…

Partnerski projekt Osnovne škole i Općine bespovratnim sredstvima podržala Ina d.d.

Velika Pisanica

Sredinom srpnja dobili smo vijest da je naš projekt ‘‘Zelena učionica na otvorenom’‘odabran za realizaciju između stotinjak prijava u sklopu programa Zeleni pojas - natječaja za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i prirode 2017. u organizaciji Ine – Industrije nafte, d.d. Ovaj se natječaj održava od 2014. godine, a ovogodišnji se natječaj po prvi puta odvijao online i prijave su se vršile isključivo preko Zeleni pojas web stranice (http://www.ina.hr/zelenipojas

Finale Županijske lige u daljinskom jahanju

Velika Pisanica

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas o održavanju finala županijske lige konjičkog saveza Bjelovarsko bilogorske županije u daljinskom jahanju u Ribnjačkoj br. 84 na Izletištu -Seoskom turizmu Na Malenom brijegu u organizaciji Konjičkog kluba Konji gizdavi iz Velike Pisanice.Natjecanje će se održati 14. listopada s početkom u 10 sati. Pozivamo Vas pozivamo da svojim dolaskom podržite i uveličate ovaj sportsko rekreativno turistički događaj.
Program događanja:
10:00 PRVI…

Stranica 1 od 3 |  1 2 3 >
FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK