OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 16.10.2017.
Zadnje vijesti

Školski vrt OŠ Velika Pisanica u emisiji HRT-a Dobro jutro Hrvatska

Velika Pisanica

Hrvatska radiotelevizija 23 godine, projektom Najljepši školski vrt omogućuje školsku nastavu na drugačiji način, a potiče i očuvanje mnogih biljnih vrsta. Osnovna škola Velika Pisanica godinama marljivo uređuje svoj vrt i prijavljuje se na naš natječaj. Evo kako se njihova učenička zadruga brine o biljkama.

Jesen svojim bojama žuti krošnje mnogih stabala u vrtu OŠ Velika…

Nagradni natječaj za učenike OŠ Velika Pisanica povodom Dana oslobođenja općine

Velika Pisanica

Povodom Dana oslobođenja općine Velika Pisanica koji će se održati 31. listopada 2017. godine (utorak), Općina Velika Pisanica raspisuje natječaj za najbolje likovne ostvaraje učenika 1. - 4. razreda te najbolje literarne ostvaraje učenika 5. - 8. razreda u formi proze ili poezije. Nagradit će se 3 najbolja rada učenika u svakoj kategoriji. Tema likovnih radova za učenike razredne nastave…

Poziv na prijavu za Mjeru ruralnog razvoja 5.2.1.

prodaja zemljista

Poštovani,  u nastavku se nalazi letak za operaciju 5.2.1., odnosi se na saniranje šteta za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog elementarnom nepogodom ili katastrofalnim događajem u Općinama koje su objavile elementarnu nepogodu. Potencijalni prijavitelji mogu se obratiti direktno u Lokalnu akcijsku grupu Sjeverna Bilogora na slijedeće kontakte: 
Lokalna akcijska…

Čestitamo Dan neovisnosti

Velika Pisanica

Dan neovisnosti državni je praznik koje se obilježava 8. listopada.  Toga dana 1991. godine Hrvatski sabor jednoglasno je donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Sabor je pritom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ, te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela…

Stranica 2 od 279 |  <  1 2 3 4 >  Zadnji »
FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Lokalna akcijska grupa Sjeverna Bilogora